Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Закупуване на софтуер

Спестете десетки проценти от разходите за софтуер с използван софтуер!

Запитване за оферта
Може да звучи твърде добре, но е вярно. Има начин да спестите голяма част от разходите за ИТ – като закупите използван софтуер за служителите си.

И така, какво точно представлява използваният софтуер?

Използван софтуер е всеки софтуер, който е бил собственост на някого, който след това е решил да го продаде. Най-често срещаната причина е, че софтуерният продукт става излишен, тъй като собственикът му иска да премине към по-нова версия например.

Forscope е софтуерен брокер – ние купуваме излишни софтуерни продукти (които отговарят на всички необходими изисквания) от фирми и след това ги продаваме на нашите клиенти.

Няма разлика между нов и използван софтуер по отношение на функционалността – софтуерният продукт е един и същ.

Легален ли е използваният софтуер?

Да, легален е. През 2012 г. Съдът на Европейския съюз (СЕС) реши, че продажбата на използван софтуер е законна. Можете да прочетете повече за правната основа на използвания софтуер в нашата статия.

Два начина да спестите с използван софтуер

В зависимост от нуждите на вашата фирма или институция можете да изберете кой от следните варианти ще е по-подходящ за вас:


Какви продукти предлагаме?

Предоставяме богат избор от продукти на Microsoft, както и друг популярен софтуер, като продуктите на Autodesk например.

По-долу можете да видите само най-популярните категории, разгледайте нашия електронен магазин, за да видите пълната ни оферта.

Непрекъснато добавяме нови продукти към портфолиото си, за да можем да предложим точно каквото клиентите търсят. Възможно е също така да поискате софтуер, който не е включен в текущата ни оферта, и ние ще направим всичко възможно да ви го осигурим.

Продуктите на Microsoft, които продаваме, са от канала за корпоративно лицензиране (Volume), така че те са най-подходящи за фирми и организации. Прочетете повече за предимствата на корпоративното лицензиране.

Не сте сигурни кой продукт да изберете? Ние сме тук, за да ви помогнем!

Нашите сертифицирани лицензионни специалисти, които предоставят безплатни изчерпателни консултации за лицензиране, ще ви помогнат да решите кой продукт ще отговаря в най-голяма степен на нуждите на вашата организация.

Свържете се с нас
 • Какво казват клиентите ни за нас

  Forscope осигури на нашата администрация продуктите Windows Server и Office на Microsoft. Спестихме 73% в сравнение с нов софтуер. Като обществена институция се радваме, че можем да използваме спестените средства за други важни разходи.

  Атила Кайзер, ръководител на ИТ отдела в община Уйпещ
 • Какво казват клиентите ни за нас

  Работихме с Forscope по доставката на продукти MS Windows Server за нашата компания. Обмисляхме и други възможности, но след това получихме информация за използвания софтуер, който спестява значителни средства. Forscope има и много добри препоръки, които ни убедиха, че е висококачествен доставчик.

  Мирослав Скржитек, ИТ мениджър в Чехословашкото морско корабоплаване
 • Какво казват клиентите ни за нас

  От край време болницата ни се стреми да спестява обществените средства, като ползва както използван хардуер, така и софтуер. Благодарение на сътрудничеството си с Forscope успяхме да спестим около 80% от разходите спрямо редовните цени. Спестените средства вече могат да бъдат използвани за крайно необходимо оборудване за нашите пациенти и лекари. Служителите на Forscope също така ни помогнаха и с всичко, свързано с правните и лицензионни въпроси!

  Д-р Йозеф Текач, магистър по обществено здравеопазване, Главен управител на болницата в Попрад

Нашите клиенти

 • Варненски свободен университет
 • ITT Bulgaria
 • Veolia
 • Biovet
 • BPD
 • INSB Class
 • Баш Майстора
 • Министерство на външните работи на Чешката република
 • Град Братислава, Словакия
 • FEDCo
Покажи още клиенти

Сътрудничество и сертифициране

УЕБИНАР

Как можете да спестите до 70% за софтуер за вашия бизнес?

Научете в нашия уебинар!
Водещ
Alexander Naydenov

Alexander Naydenov

Country Manager | Bulgaria

Имате проект, за който искате да ви помогнем?

Уведомете ни!

Формуляр за контакт

ЧЗВ

Предоставяте ли отстъпки за количества?

Предлагаме индивидуални цени за проекти на стойност над 4 000 лв., така че можете да спестите дори още повече. Освен това имаме специални ценови листи за нашите клиенти – след като направите поръчка, ви се създава акаунт, и така можете да купувате продукти на по-ниски цени (след като влезете в акаунта си)!

Какво ще получим след покупката?

Ще получите фактура, цифров сертификат, който съдържа цялата необходима документация за закупените продукти, както и инструкции как да ги изтеглите, инсталирате и активирате.

Как се процедира при одит?

Ако във вашата фирма или организация се извърши одит, вие сте длъжни да докажете, че сте придобили софтуерните си продукти законно – като представите документацията, която сте получили при закупуването им. Тъй като нашата фирма осигурява цялата необходима документация, както и съдействие при одит, ако е необходимо, няма за какво да се притеснявате. Никога не сме имали нито един случай на отрицателно решение при софтуерен одит на продуктите, които предлагаме.  Можете да прочетете повече за одитите в нашата статия.

Могат ли фирмите, които кандидатстват за финансиране от ЕС, да купуват използван софтуер?

Да, определено. Няма закон или директива, която да забранява усвояването и използването на средства от ЕС за използван софтуер. Цялата концепция за използвания софтуер се основава на изчерпването на правата за разпространение, което беше хармонизирано в Директива 2001/29/ЕО през май 2001 г.  
Използваният софтуер също така подкрепя идеята за кръгова икономика, която е един от основните градивни елементи на новата европейска Зелена сделка, и той ще придобива още по-голямо значение в близко бъдеще, тъй като ще бъде отразен в условията за усвояване на средства.

Възможно ли е да има технически проблеми с използваните софтуерни продукти?

Ако софтуерът е инсталиран, активиран и се използва в съответствие с неговите специфики, няма причина той внезапно да спре да работи (напр. да се деактивира) от само себе си. Няма разлика между нов и използван софтуер по отношение на функционалността – това си е един и същ софтуерен продукт, за чието инсталиране се използва един и същ изходен файл.

Техническата функционалност и производителността на софтуера зависи в голяма степен от промените, направени от производителя (издадени актуализации и корекции), но що се отнася до статуса на активиране на продукта, няма причина за възникване на грешки. Ако имате нужда от помощ при активирането на продукти, които сте закупили от нашия електронен магазин, ние винаги можем да ви окажем необходимата помощ и съдействие.

Използваният софтуер получава ли актуализации (пачове за сигурност, корекции) от производителя на софтуера?

Да, получава. Използваните софтуерни продукти получават всички актуализации, поправки и корекции за сигурност, издадени от производителя, в съответствие с правилата за жизнения цикъл на всеки конкретен продукт. Освен това те са и със същите функции и стандартна техническа поддръжка, както продуктите, осигурявани от Microsoft или други производители на софтуер. Няма никаква разлика между актуализациите за използвания софтуер, закупен от нас, и новия софтуер, продаван директно от производителя на софтуера.

Вашият продукт беше добавен към количката