Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Новини

Бъдете в крак с най-новата информация от Forscope!

За нас

Forscope е най-големият брокер на използван софтуер в Централна и Източна Европа, работещ на пазара от 2016 г. Ние купуваме и продаваме софтуерни продукти от известни производители (основно Microsoft и Autodesk), като помагаме на клиентите да спестят до 70% от разходите си. Седалището на Forscope се намира в Бърно – втория по големина град в Чешката република, но имаме представители и в 9 други държави в ЕС. Нашата фирма е сертифициран партньор на Microsoft и притежава сертификати ISO 9001:2015 и ISO 27001.

Прессъобщения

Case study

SoftwarePro става Forscope


Нашата фирма стана още по-голяма! В началото на октомври 2022 г. словашката марка за продажба на използван софтуер SoftwarePro стана част от нашата фирма. Това придобиване ще ни помогне да подобрим услугите, които предлагаме на нашите клиенти, благодарение на споделеното ноу-хау.

Досега SoftwarePro беше най-големият играч на словашкия пазар на използван софтуер, затова много се вълнуваме, че се присъединява към Forscope. Фирмата ни се разраства и сега прави поредната стъпка напред. Вярваме, че благодарение на това придобиване ще успеем да се доближим още повече до постигането на дългосрочната си цел – да пестим възможно най-много финансови средства на нашите клиенти.

Якуб Шулак
Изпълнителен директор на Forscope

Навлизаме в нова глава от развитието на нашата фирма и нямаме търпение да видим какво ни очаква!

Свържете се с нас

Case study

Software Deals става Forscope!

Защо променяме името си?

Идеята за преименуване и преоткриване на нашата фирма се развива в главите ни повече от година и половина. Почувствахме, че е необходима промяна, за да можем да предоставяме още по-добри и по-широки услуги, съобразени с нуждите на нашите клиенти. Също така искахме ясно да се разграничим от другите фирми на пазара за използван софтуер, тъй като припознаването на нашата фирма с ненадеждни продавачи на софтуер започна да ни създава ненужни проблеми.

Друга важна причина за преименуването беше фактът, че искахме да обединим марката на всички 11 европейски пазара, на които присъства нашата фирма.

Новото име и лого отразяват по-добре същността и визията на нашата марка, както и ценностите, върху които е изградена тя. Това също ни позволява да защитим по-добре нашата марка – Forscope вече е регистрирана търговска марка на Европейския съюз.

Развълнувани сме от това, което предстои както сега, така и в бъдеще (като по-нататъшно разширяване на продуктовото ни портфолио) и се надяваме, че ще се насладите на това ново пътешествие с нас!

Кога ще се случи тази промяна?

През месец април. Постепенно ще преместим всички версии на нашия уебсайт на нов URL адрес. Ако напишете www.software-deals.bg в браузъра си след миграцията, ще бъдете автоматично пренасочени към новата ни страница: www.forscope.bg

Какво означава това за вас – нашите клиенти?

За вас единствената разлика ще се състои във факта, че ще посещавате уебсайт с различно име. Ако имате акаунт, той ще бъде прехвърлен на новия уебсайт и ще използвате същата информация за вход като обикновено. Телефонните номера за връзка с отдел „Грижа за клиента“, с вашия акаунт мениджър или нашия офис, остават същите.

Какво още остава непроменено:

  • Марката Forscope е собственост на RA Software s.r.o., същата фирма, която притежава марката Software Deals
  • Номерът на банковата сметка
  • Хората – няма да има промени в персонала, свързани с преименуването на фирмата ни

Ако искате на научите повече, моля, не се тревожете да се свържете с нас, ще се радваме да ви дадем повече информация.

Нека започне новата глава за предоставяне на страхотен софтуер на достъпни цени!

Искрено ваш,
Екипът на Forscope (скоро)

Свържете се с нас

Case study

Forscope: дистрибутор на IceWarp

Станахме официален дистрибутор на тази базирана на браузър платформа, разработена в Чешката република. IceWarp е алтернатива на Microsoft 365 и Google Workspace, но е значително по-евтина в сравнение и с двете решения – цената е с 50% по-ниска от тази на продуктите на Microsoft и с 69% – от продуктите на Google. Специално за средни предприятия и обществени институции, тя може да се окаже интересна възможност за осигуряване на лесна съвместна работа в рамките както на екипа, така и на цялата организация на страхотна цена.

IceWarp предлага същите функции като конкурентите си, т.е. основно работа по споделени документи, онлайн конференции, екипен чат, имейл на собствен домейн, календар и много други. И всичко това само в един прозорец на уеб браузъра. Можете да използвате и мобилното приложение, за да работите буквално отвсякъде.

Интерфейс на IceWarp: Имейл
Интерфейс на IceWarp: Календар
Интерфейс на IceWarp: TeamChat
Интерфейс на IceWarp: Конферентна връзка
Интерфейс на IceWarp: Документи
Интерфейс на IceWarp: Бележки
Интерфейс на IceWarp: Табло
 
 
 

Партньорството с IceWarp беше съвсем логична стъпка за нас. В днешно време някои от клиентите ни често дори не могат да си представят работния си ден без офис приложения, независимо дали са локални, или в облака. Затова търсехме да добавим към портфолиото си продукт, който най-добре да представя нашето мото (Same value, better price) и основна цел – да помагаме на фирмите и обществените институции да спестяват разходи за софтуер, които след това да могат да бъдат използвани за други необходими инвестиции.

Якуб Шулак
Изпълнителен директор на Forscope

Основните предимства на продукта IceWarp са не само по-добрата цена, но и лесното използване, подходът „всичко в едно“, както и подобрената защита на потребителските данни – разликата с конкурентите му е, че клиентите могат да бъдат спокойни, че освен че данните им ще бъдат защитени, те ще бъдат използвани и само в рамките на облачното хранилище без друга търговска употреба.

Можете да научите повече за продукта IceWarp тук.

Свържете се с нас

Акценти от последните ни събития

Вашият продукт беше добавен към количката