Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Лесно прехвърляне на Windows (MET)

Купили ли сте си нов компютър и искате да прехвърлите настройките си от предишното устройство? Копирането на всички файлове ръчно отнема прекалено много време? Тогава ще установите, че инструментът Microsoft Easy Transfer (MET) е много удобен! Той ще ви позволи ефективно да прехвърлите всичките си данни.

Качествата на този инструмент са в неговата простота и времевата ефективност на трансфера. С File Explorer можете да изберете точно кои данни искате да прехвърлите. Процесът е гладък и почти без забавяне, защото последната актуализация въведе функция, при която инструментът пропуска всички повредени данни.

Опции за прехвърляне

Има няколко опции за прехвърляне, от които можете да избирате.

Можете да използвате специален кабел MET, който сте закупили с компютъра. Ако го нямате у дома, можете да го намерите в много ИТ магазини. Уверете се, че инсталирате MET от диска, който сте получили с кабела, преди да включите кабела в стария компютър.

Друга възможност е мрежовият пренос. И двата компютъра трябва да са свързани към мрежа. Всичко което трябва да направите, е да пуснете MET на новия компютър и да следвате инструкциите.

Вероятно най-лесният начин е трансфер чрез USB или външен твърд диск. Ако изберете тази опция, препоръчваме USB/HDD с най-висока скорост на прехвърляне.

  • Отворете менюто Старт и въведете думата "трансфер" (transfer) в полето за търсене или отидете на Всички програми -> Аксесоари -> Системни инструменти (All Programs -> Accessories -> System Tools) и щракнете върху Windows Easy Transfer.
  • Кликнете върху Next, когато се отвори приложението.

  • Изберете дали да използвате външно устройство (HDD, USB), кабел за лесно прехвърляне (MET кабел) или да синхронизирате настройките си чрез мрежата.
  • Изберете това да е вашият стар компютър.
  • Изберете конкретни елементи, които да бъдат прехвърлени.
  • Въведете паролата. Това служи като допълнителна защита за вашите пакетирани настройки и файлове.
  • Кликнете Напред (Next) и изберете твърд диск или USB памет, където искате да преместите вашите мигрирани файлове, след което изчакайте.

За да прехвърлите файловете на нов компютър, просто изберете "това е новият ми компютър" (this is my new computer) в началото на този процес, след което намерете файла за лесно прехвърляне на Windows.

Моля, имайте предвид, че можете да прехвърляте само настройките на програмите, а не самите програми. Програмите трябва да бъдат инсталирани на новия компютър, преди да стартирате инструмента MET, за да осигурите безопасно прехвърляне на настройките.

Безопасно прехвърляне

Трансферът може да копира дори и вредния софтуер на новия ви компютър. Ето защо препоръчваме да сканирате стария компютър с антивирусна програма преди прехвърлянето. Също така е полезно да сканирате новия компютър след прехвърлянето, за да сте сигурни, че на стария компютър не е пропуснат опасен софтуер, който е прехвърлен на новия.

Вашият продукт беше добавен към количката

    Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите