Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Windows 7 − инсталационно USB/DVD

Закупили сте Windows и сте установили, че компютърът ви не разполага с DVD устройство? Не изпадайте в паника, това не е проблем!

Windows 7 USB/DVD Download Tool на Microsoft, е предвиден за създаване на зареждащо USB устройство от ISO или компресиран файл. Инструментът е лесен за използване и всеки ще може да се справи с него. За да създадете зареждащо USB устройство, ще ви е необходим компютър с DVD четец, за да създадете ISO файл на него, който след това ще бъде копиран върху USB. Ако вече имате ISO файла, нямате нужда от друг компютър, инструментът е достатъчен.

Можете да изтеглите ISO файла от нашия сайт тук.
Можете да създадете ISO файла и от DVD-то на Windows 7, като да изтеглите от Интернет програма за създаване на ISO от DVD (напр. Daemon Tools, PowerISO и т.н.).

След създаването на ISO файла, ще се нуждаете от USB устройство с минимален капацитет от 4 GB. Също така, USB устройството трябва да е празно. За да форматирате USB-то, отидете в My Computer, кликнете с десния бутон върху USB устройството и натиснете Format (Формат).

Нека да започнем

Изтеглете инструмента

Първата стъпка е да изтеглите и инсталирате Windows 7 USB/DVD Download Tool. Веднъж инсталиран, стартирайте инструмента и в първата стъпка намерете местоположението на ISO файла, който създадохте по-рано.

Избиране на тип устройство

На втората стъпка изберете USB устройство (опцията DVD присъства тук като възможност за архивиране на системни файлове).

Поставете USB устройство

Тук трябва да изберете USB устройството, върху който искате да копирате файловете.

Време за кафе

Сега всичко, което трябва да направите, е да изчакате, докато копирането приключи. Това отнема известно време, така че имате време за кафе с приятели.

Ако копирането е успешно, можете да излезете от програмата и да рестартирате компютъра. Ако инсталацията не се стартира автоматично, ще трябва да зададете приоритет на зареждане на USB в BIOS.

Създаване на приоритет за зареждане

Включете Вашето Windows 7 USB в компютъра, където искате да инсталирате операционната система. Ако инсталацията не се стартира автоматично, е необходимо да рестартирате компютъра си, а в някои случаи да се създаде приоритетно зареждане в BIOS. Можете да влезете в BIOS, като натиснете клавиш F2, F12 или Del веднага след рестартиране на компютъра – би трябвало да можете да видите какъв клавиш да натиснете незабавно след рестартирането на компютъра. Версията на BIOS се основава на дънната платка и обикновено се намира под опцията за Boot. Kякои производители може да имат своя BIOS среда, така че имайте предвид, че изображението е примерно.

Отидете на Boot (Зареждане) и променете First Boot device (първото зареждащо устройство) на USB / Removable (Подменяемо) устройство. Променете приоритета на зареждане и потвърдете промените като кликнете Save and Exit (Запазване на промените и Изход).

Вашият продукт беше добавен към количката

    Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите