Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Windows 7 − инсталиране на звукова карта

Работата на компютър без звук може да бъде малко неприятна. Ето защо е необходимо инсталиране на звукова карта. Въпреки че някои компютри използват интегриран звуков процесор, звуковата карта може значително да подобри звука.

Ето едно просто ръководство за инсталиране на звукова карта. Предупреждение: Това ръководство е само за настолни компютри.

Има ли устройството ми звукова карта?

 • Отворете Старт и кликнете върху Контролен панел (Control Panel).
 • Напишете Мениджър на устройства (Device manager) в полето за търсене или кликнете върху Система и защита (System and Security ) -> Мениджър на устройства (Device manager).


Ако виждате звукова карта в менюто Звук, видео и игри, Вашата звукова карта е инсталирана. Ако в списъка няма звукова карта, можете да я инсталирате. Моля, първо прочетете наръчника, който сте получили с компютъра си. Това ще Ви помогне да разберете дали в компютъра Ви има звукова карта.

Инсталиране на звукова карта

Два съвета за инсталиране на звукова карта:

 1. Прочетете ръководството, което сте получили със звуковата карта. Всичката важна информация се намира там.
 2. Проверете гаранцията на Вашия компютър и се уверете, че отварянето на кутията на компютъра няма да наруши гаранцията.

Ще имате нужда от:

 • Звуковата карта, която искате да инсталирате.
 • Отвертка за отваряне на компютъра, ако е необходимо.
 • Празен слот за PCI в компютъра, освен ако нямате намерение да замените съществуваща звукова карта (в този случай можете да поставите новата карта в този слот).

Стъпки:

 1. Изключете компютъра. Уверете се, че компютърът не е включен в мрежата!
 2. Намерете три гнезда за вход и изход от задната страна на компютъра. Те обикновено имат розов, син и зелен цвят. Тук ще поставите звуковата карта от вътрешната страна на компютъра.
 3. Отворете кутията.
 4. Намерете белия слот за PCI и свържете звуковата карта.
 5. Затворете корпуса и включете компютъра.

CD/DVD

Звуковата карта вероятно е била доставена със CD/DVD или друг носител. На този носител трябва да намерите драйверите за звукова карта. Не ги използвайте, докато Windows не приключи с намирането и инсталирането на драйверите. Този процес ще се стартира автоматично след инсталирането на нова звукова карта и след включване на компютъра.

Използвайте носителя с драйверите само в случай, че Windows не може да намери подходящ драйвер.

 

Вашият продукт беше добавен към количката

  Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите