Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Ръководство за инсталиране на драйвер

Актуализираните хардуерни драйвери осигуряват гладкото функциониране на вашия компютър. Последните операционни системи са в състояние да изпълняват сами  повечето от инсталиациите на драйверите. Но понякога операционната система може да не разпознава част от хардуера или да не може да избере правилния, който да инсталира, и тогава потребителят трябва да се намеси и да инсталира драйверите ръчно.

Настройки за инсталиране на драйвери

За да инсталирате драйвери, чиято автоматична актуализация не е била успешна, отидете в Device manager и изберете опцията Update driver software (Актуализиране на софтуера за драйвери). За да стигнете до Device manager (мениджъра на устройства), просто го въведете в търсенето в менюто Start или изберете Start -> Control panel  -> Hardware and sound -> Device manager.

След като изберете опцията Update software driver, ще се появи прозорец, който Ви дава две възможности за актуализиране – Search automatically for updated driver software (Автоматично търсене за актуализиран софтуерен драйвер) или Browse my computer for driver software (Преглед на моя компютър за софтуер за драйвери).

Автоматично търсене за актуализиран софтуер на драйвера


За по-голяма яснота, най-добрият начин да актуализирате драйверите е да изберете тази опция и да изчакате, докато системата автоматично открие и инсталира драйверите. Ако търсенето не успее, другата опция е да изберете драйверите от компактдиска, който е доставен с хардуера или да намерите драйверите на уеб страниците на производителя. Тук е наистина важно да изберете правилния хардуер и версията на операционната система. За да намерите точния хардуерен тип, препоръчваме използването на диагностични приложения като SiSoftware, Sandra Lite или Everest Home Edition.

Прегледайте компютъра си за драйвера

Когато установите кой е правилния драйвер за Вашия хардуер, отидете в Device manager (Мениджър на устройства) и изберете опцията Update driver software (Актуализиране на софтуера за драйвери) и след това Browse my computer (Преглед на моя компютър). Въведете местоположението на папката, където се намира драйверът, или кликнете върху Browse (Преглед) и намерете пътя към драйвера. Кликнете върху Next (Напред), за да инсталирате драйвера, и работата Ви приключи.

Вашият продукт беше добавен към количката

    Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите