Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Windows 7 − активиране

След инсталиране, вашият Windows 7 трябва да бъде активиран в рамките на 3 дни след първото влизане в системата. За да удължите пробния период до 30 дена, кликнете бутона Start и в полето за търсене напишете cmd.exe. Кликнете с десен бутон върху cmd.exe и изберете отваряне с администраторски права. След това напишете: slmgr.vbs /rearm.

Не пренебрегвайте активирането! Ако не го направите в срок, ще получите съобщение, че вашият софтуер е незаконен.

Активиране по интернет

Ако изберете да активирате Windows по интернет и вече сте свързани към мрежата, процесът е бърз и лесен.

Следвайте следните стъпки:

 • Отворете Windows Activation, като изберете бутона Старт, кликнете с десния бутон върху Компютър (Computer), изберете Свойства (Properties), след което изберете Активирайте Windows сега (Activate Windows now).
 • Ако Windows установи наличието на връзка с интернет, кликнете върху Активиране на Windows онлайн сега (Activate Windows online now). Необходимо е да имате администраторски права.
 • Ако бъдете подканени да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата и потвърдете.
 • Въведете продуктовия ключ за Windows 7, когато бъдете подканени, изберете Напред (Next), след което следвайте инструкциите.

 

Активиране по телефон

Ако активирането по интернет е неуспешно, можете да активирате Windows 7 чрез автоматизирана телефонна система. Всъщност има 3 варианта за активиране на Windows по телефона. Единият изисква обаждане от ваша страна, а другите два могат да се извършат без използване на телефон. Нека да ги разгледаме.

Варианти 1 и 2 – чрез Letactivate.com

Тези два варианта ще бъдат обяснени заедно, защото началото и края на процеса са сходни и за двете.

  • Отидете на сайта letactivate.com и използвайте имейла, с който сте направили поръчката, и номера на поръчката, за да се впишете.

   Забележка: Letactivate.com е полуавтоматизирана система за онлайн активиране на телефона, която си сътрудничи със сървърите на Microsoft. Изработихме този инструмент, за да направим активирането на телефона по-удобно за Вас.
 • Първо трябва да изберете дали инсталационния ви код (installation ID) е групиран в групи, съдържащи 6 цифри (при Windows 7 и по-стари) или 7 цифри (при Windows 8, Windows 10, Office 2013 или по-нови).

След като изберете броя цифри, ще трябва да се сдобиете с инсталационния код. Това е частта, в която вариант 1 и вариант 2 се различават.

Как да се сдобиете със своя инсталационен код

Вариант 1

  • Свалете следния CMD файл: GetInstallationID.cmd, кликнете с десен бутон върху файла и кликнете на Отваряне с администраторски права (Run as administrator). Може да се отвори прозорец за сигурност – ако това се случи, просто кликнете върху Още опции (More options) и после Изпълни въпреки това (Run anyway). Ще се отвори текстови файл, подобен на този:

Дългата поредица от цифри е вашият инсталационен код. Копирайте кода и се върнете на letactivate.com, където го поставете в празните полета (вижте картинката с текст Please enter your installation ID по-долу).

Вариант 2

  • Кликнете върху прозореца за търсене в Windows и напишете slui 4 (включете и интервала между думата и номера). Кликнете върху резултата от търсенето и ще се покаже син прозорец. Просто щракнете върху Напред (Next), след което ще видите инсталационния код (както е показано на картинката по-долу).
 • В този случай ще трябва да копирате групите от цифри поотделно и да ги поставите една по една в празните полета на letactivate.com. След като приключите, ще изглежда така:
 • Сега просто кликнете Verify.
 • Ще трябва да изчакате няколко минути, за да се извърши проверката. Може да отнеме повече време, ако повече хора наведнъж потвърждават инсталационния си код.
 • Сега просто трябва да въведете кода за потвърждение в съответните полета (A, B, C, D, E, F, G, H) и да щракнете върху Напред (Next).
 • Това е всичко! Вашият софтуер е успешно активиран.

Забележка: Ако сайтът Letactivate.com не генерира кода за потвърждение, закупеният лиценз има проблеми с регионални ограничения или линията за активиране е заета. Моля, опитайте отново след 5 минути. Също така операторите от нашия отдел Грижи за клиента може да активират софтуера за Вас или директно да обменят продуктовия ключ чрез Forscope Remote Help.

Вариант 3 – чрез обаждане

 • Отворете Windows Activation, като изберете бутона Старт, кликнете с десния бутон върху Компютър (Computer), изберете Свойства (Properties), след което изберете Активирайте Windows сега (Activate Windows now).
 • Като алтернатива можете да напишете Активирайте (Activate) в полето за търсене на Windows и да влезете оттам в прозореца за активиране.

Изберете Покажи ми други начини на активиране (Show me other ways to activate).

  • Въведете продуктовия ключ за Windows 7, когато бъдете подканени, а след това изберете Напред (Next).
  • Изберете Използване на автоматизираната телефонна система (Use the automated phone system) (вижте картинката по-долу). Необходимо е да имате администраторски права. Ако бъдете подканени да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата и потвърдете.
  • Изберете местоположението си (или най-близката до Вас локация) от падащото меню и изберете Напред (Next).
  • Обадете се на някой от показаните телефонни номера. Автоматизирана система ще ви преведе през процеса на активиране.
 • Когато бъдете подканени, въведете инсталационния код (installation ID) на клавиатурата на телефона си. Инсталационният код се състои от 9 (или 8) групи, състоящи се от 6 цифри. Винаги ще бъдете подканени да въведете конкретна група цифри, например по следния начин: “Моля въведете цифрите от първа група”.
 • Запишете (напр. на лист хартия) кода за потвърждение (confirmation ID), който автоматизираната система ще ви продиктува. Това отново ще са 9 групи от цифри, които ще трябва да напишете в съответните празни полета.
 • Въведете кода за потвърждение (confirmation ID) в празните полета в стъпка 3 в прозореца за активиране, кликнете Напред (Next) и следвайте инструкциите.

Активиране на продукта само за напреднали потребители

Има различна и по-бърза опция за активиране на вашия продукт, след като сте получили кода за потвърждение от сайта Letactivate.com.

Тази процедура е един от официалните начини за активиране на вашия продукт, както можете да видите и на сайта на Microsoft тук: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj980163(v=winembedded.81).aspx  

Копирайте кода за потвърждение от Letactivate.com (не забравяйте да премахнете интервалите между групите за потвърждение), отворете cmd.exe с администраторски права и напишете:

slmgr.vbs /atp <confirmation id>

След това въведете следващата команда, за да активирате автоматично операционната система:

slmgr.vbs /ato

Поздравления! Вашият продукт вече е успешно активиран.

Вашият продукт беше добавен към количката

  Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите