Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Все още използвате Windows 8.1? Време е да преминете към по-нова операционна система!

  • Windows
  • Microsoft

1. 12. 2022

Потребителите на Windows 8.1 вероятно са получили напомняне по-рано тази година от самата операционна система, че техническата поддръжка за нея ще приключи на 10 януари 2023 г. (Microsoft проведе кампания за това още през юни).

Тъй като крайната дата на поддръжката е съвсем близо, силно препоръчваме на фирмите и организациите, които все още не са преминали към по-нова система, да се ориентират към набавяне на заместител. В противен случай рискуват да използват операционна система без актуализации на сигурността и софтуерни корекции, което лесно може да доведе до неочаквани грешки, сривове и пробиви, които са необратими и в крайна сметка водят до загуба на данни и производителност и дори до по-лоши сценарии.

В момента, поради напредъка на компютърните технологии, устройствата на потребителите на Windows 8.1 вероятно няма да отговарят на хардуерните изисквания на най-новата операционна система Windows 11 на Microsoft. Ето защо препоръчваме вместо това да надградите до Windows 10 и по-конкретно до следния продукт:

Windows 10 Pro / Enterprise Upgrade

Край на поддръжката: 
14.10.2025 г. (за Pro) / 09.01.2029 г. (за Enterprise)

Този продукт е от канала Volume на Microsoft и като такъв е отличен за всякакви фирмени или държавни организации – благодарение на набора от функции, насочени към предприятията, и най-вече поради:

  • възможността за избор между Windows 10 Pro и Windows 10 Enterprise LTSC 2019
  • лесното инсталиране и активиране
  • гъвкавото управление на системните функции и лицензирането
  • лесното прехвърляне към ново устройство, ако е необходимо


Повече информация за характеристиките и особеностите на продукта можете да намерите в описанието на продукта.

Имайте предвид, че Windows 8.1 няма да спре да работи внезапно след датата на края на поддръжката, така че потребителите имат известна свобода на действие да извършат миграцията дори и след януари 2023 г. Въпреки това препоръчваме да не я отлагате твърде много, за да не излагате ИТ средата на ненужни уязвимости.

Имате нужда от помощ при планирането на миграцията? Свържете се с нас за безплатна консултация!

Не сте сигурни дали подходящият за вашата организация е Pro, или Enterprise, както и колко лиценза са ви необходими? Нашата компания предоставя безплатни лицензионни консултации, така че ако искате да научите повече за продуктите на Windows 10, предлагани в нашия електронен магазин, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да ви помогнем и да ви посъветваме за най-подходящите решения.


Запазване на тази статия като PDF

Вашият продукт беше добавен към количката