Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Спират се безплатните надстройки от Windows 7/8 към Windows 10 – как да модернизирате икономично системата си сега?

  • Microsoft
  • Windows

27. 11. 2023

Потребителите на Windows 7 и 8 са изправени пред важна промяна: безплатната пътека за надграждане до по-нови версии на Windows вече не е нито технически, нито правно достъпен¹. Тази промяна води до сериозни усложнения за предприятията и организациите, които все още работят с тези по-стари системи, тъй като премахва възможността за безплатно надграждане до Windows 10 и 11, което спестява разходи. Необходимостта от преминаване към по-модерна операционна система е свързана не само с поддържане на актуалността, но и с поддържане на сигурността, съвместимостта и ефективността в съвременната бизнес среда.

Решението

В случай че на организацията ви не се налага да използва остаряла операционна система по необходимост (например поради техническите изисквания на някой стар, но важен софтуер), оптималният подход е да закупите Windows 10, който също така предлага практически път към Windows 11, ако фирмата ви реши да премине към най-новата операционна система на Microsoft.

Чрез закупуването на използвани продукти на Windows 10 от Forscope организациите могат да си осигурят безопасен и икономически ефективен преход и да получат съвременна и готова за одит операционна система, независимо дали ще предпочетат да останат с Windows 10 или ще опитат Windows 11.

Това решение осигурява и достъп до най-новите технологии на Microsoft, без да се сключват ограничителни споразумения с корпоративния гигант поради естеството на използвания софтуер: след като даден софтуерен продукт бъде препродаден, оригиналното лицензионно споразумение, сключено между първия собственик и производителя, не се прехвърля по-нататък.

Защо да изберете продукти на Windows 10 от Forscope?

Нашето портфолио представя икономически изгодни и законосъобразни висококачествени продукти, от които се възползват клиенти както от обществения, така и от частния сектор. За организациите, които търсят най-ефективния начин за миграция към по-новите операционни системи на Microsoft, нашите продуктови специалисти предлагат следните продукти:

Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2019 Upgrade

Край на поддръжката: 09.01.2029 г.

Този продукт ви позволява директно да инсталирате и активирате Windows 10 Enterprise LTSC 2019 или Windows 10 Pro като пълна, самостоятелна операционна система. Щракнете върху елементите в списъка по-долу за повече информация.


Кой Windows да инсталирате? Силно препоръчваме да инсталирате Windows 10 Pro – оптималният и познат избор за повечето предприятия и организации. Windows 10 Enterprise LTSC предлага по-висока стабилност и сигурност на системата за сметка обаче на различни ограничения, тъй като е проектиран за специфични сценарии със строги изисквания (напр. летища, медицински или военни обекти и др.).


Защо в името на продукта е написано „Upgrade“? Частта „Upgrade“ в името на продукта касае същността на софтуера на операционната система, продаван чрез търговския канал за обемно лицензиране (Volume) на Microsoft. Можете директно да инсталирате системата, с която искате да работите, без да е необходимо първо да инсталирате друга система. За повече информация щракнете върху изображението на продукта и прочетете описанието му.


Хардуерни изискванияПроцесор: 1 GHz
Памет: 1 GB RAM (32-битова); 2 GB RAM (64-битова)
Място на твърдия диск: 16 GB (32-битова); 20 GB (64-битова)
Графика: Графичен процесор DirectX 9 с драйвер WDDM 1.0

Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2021 Upgrade

Край на поддръжката: 12.01.2027 г.

Сега -40%

Този продукт ви позволява директно да инсталирате и активирате Windows 10 Enterprise LTSC 2021, Windows 10 Pro или Windows 11 Pro като пълна, самостоятелна операционна система. Щракнете върху елементите в списъка по-долу за повече информация.


Кой Windows да инсталирате? Силно препоръчваме да инсталирате Windows 10 Pro или Windows 11 Pro* – оптимален и познат избор за повечето предприятия и организации. Windows 10 Enterprise LTSC предлага по-висока стабилност и сигурност на системата за сметка обаче на различни ограничения, тъй като е проектиран за специфични сценарии със строги изисквания (напр. летища, медицински или военни обекти и др.).

* Възможно е Windows 11 да не може да работи на по-стари устройства, проверете хардуерните изисквания по-долу, за да видите дали вашето устройство е съвместимо.


Как така мога да получа Windows 11 с този продукт?Използваните софтуерни лицензи за Windows 10 Pro могат да се използват за безплатно активиране на Windows 11 Pro, ако първият собственик ги е продал след октомври 2021 г. (когато Microsoft направи надграждането на Windows 10 до Windows 11 безплатно). Този продукт отговаря на гореспоменатите условия.


Заслужава ли си Windows 11?Подготвихме статия за сравнение по тази тема, която можете да разгледате тук: Windows 11 спрямо Windows 10


Защо в името на продукта е написано „Upgrade“? Частта „Upgrade“ в името на продукта касае същността на софтуера на операционната система, продаван чрез търговския канал за обемно лицензиране (Volume) на Microsoft. Можете директно да инсталирате системата, с която искате да работите, без да е необходимо първо да инсталирате друга система. За повече информация щракнете върху изображението на продукта и прочетете описанието му.


Хардуерни изискванияWindows 10
Процесор: 1 GHz
Памет: 1 GB RAM (32-битова); 2 GB RAM (64-битова)
Място на твърдия диск: 16 GB (32-битова); 20 GB (64-битова)
Графика: Графичен процесор DirectX 9 с драйвер WDDM 1.0

Windows 11
Процесор: 1 GHz, 64-битов, двуядрен Intel, AMD или Qualcomm; пълен списък на съвместимите процесори
Trusted Platform Module (TPM) 2.0
Памет: 4 GB RAM
Място на твърдия диск: 64 GB
Резолюция на екрана: 720p (HD) дисплей, минимум 9 инча, 8 бита на цветен канал
Графика: Графичен процесор DirectX 9 с драйвер WDDM 1.0

Заключение

Преустановяването на безплатните надстройки на Windows 7 и 8 е сигнал за тревога за фирмите, които все още използват остарели системи. Селекцията от продукти с Windows 10 на Forscope предлага рентабилно, гъвкаво и готово за одит решение, без да се прави компромис със сигурността и качеството!

Не позволявайте на предизвикателствата, свързани с лицензирането, да ви възпират – свържете се с нас, за да получите професионални съвети от експерти по лицензиране и решения, съобразени с нуждите на вашата организация.


¹ Официално съобщение на Microsoft: https: //devicepartner.microsoft.com/en-us/communications/comm-windows-ends-installation-path-for-free-windows-7-8-upgrade

Вашият продукт беше добавен към количката