Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Поддръжката на Exchange Server 2013 и SharePoint Server 2013 приключи – какви възможности имате сега?

  • Microsoft
  • Сравнение на продукти

9. 5. 2023

На 11 април 2023 г. Microsoft официално прекрати поддръжката на Exchange Server 2013 и SharePoint Server 2013. Това означава, че Microsoft вече няма да осигурява актуализации за сигурност, корекции на грешки или техническа поддръжка. Въпреки че и двете софтуерни приложения ще останат напълно функционални, няма да бъдат деактивирани и ще могат да се използват за ежедневна работа, по-нататъшното използване на тези платформи може да създаде рискове за сигурността и да намали производителността и съвместимостта с по-нов софтуер.

Сега е идеалният момент за надграждане до най-новите версии на Exchange Server и SharePoint Server. Така фирмата ви може да гарантира сигурността и ефективността на инструментите си за комуникация и съвместна работа. Клиентите могат да избират измежду няколко възможности за безсрочни продукти от екосистемата на Microsoft:

Microsoft Exchange Server
Край на поддръжката за тези две версии: 14.10.2025 г.

Щракнете върху името на продукта за повече информация


Exchange Server 2016 Exchange Server 2016 е мощна и гъвкава платформа за обмен на съобщения и съвместна работа, която може да помогне на вашата организация да общува и да си сътрудничи по-ефективно. С подобрената си производителност, увеличения капацитет за съхранение и опростените функции за администриране Exchange Server 2016 е чудесен избор за организации от всякакъв мащаб.


Exchange Server 2019 Exchange Server 2019 е най-новата (и вероятно последната) версия на безсрочния сървър за електронна поща и календари, разработен от Microsoft. Тя предлага редица предимства в сравнение с предишните версии, включително подобрени функции за сигурност, по-ефективно търсене и още по-добра производителност.
Microsoft SharePoint Server
Край на поддръжката за тези две версии: 14.07.2026 г.

Щракнете върху името на продукта за повече информация

SharePoint Server 2016
SharePoint Server 2016 включва подобрени възможности за търсене, поддръжка на мобилни устройства и хибридна функционалност, която позволява на фирмите да се възползват както от локални, така и от базирани в облака услуги. Това е универсален и надежден инструмент за съвместна работа, който може да помогне за подобряване на производителността и ефективността във всяка организация.

SharePoint Server 2019
SharePoint Server 2019 е най-новата версия на мощната платформа за съвместна работа на Microsoft, създадена, за да помогне на организациите да споделят и управляват съдържание, да работят ефективно заедно и да вземат по-добри решения. Платформата включва нови и усъвършенствани функции, като опростено създаване и управление на сайтове, включващо модерни шаблони, и подобрени възможности за работа в екип.

Обмисляте преминаване към облака? Защо не хибридно решение!

За някои фирми безсрочните локални решения за Exchange и SharePoint могат да бъдат заменени с облачни услуги, но не за всички пълното преминаване към облака е най-рентабилното решение. За да се избегнат ненужни годишни разходи, силно препоръчваме комбинирането на абонаментни и безсрочни лицензи. Такова хибридно решение може да бъде постигнато с безсрочен лиценз за MS Office (за настолни приложения, като MS Outlook) и абонамент за Exchange Online и SharePoint Online (чрез Microsoft 365 Business Basic).

Спестете с използван софтуер

Forscope може да ви помогне да спестите от софтуер, като ви предложи използвани лицензи само за част от цената на новите. Нашите лицензи са напълно съвместими с всички законови изисквания и осигуряват достъп до най-новите функции и актуализации за сигурност. Те могат да бъдат закупени от фирми и институции както от частния, така и от обществения сектор. Ето някои скорошни примери за успешна оптимизация на разходите за софтуер на наши клиенти:

Град Пршибрам в Чешката република плати 14 000 евро за два лиценза за Exchange Server 2019 и 280 лиценза за клиентски достъп (CAL) за Exchange Server 2019, като спести 19 000 евро, тъй като цената на новите лицензи щеше да бъде 33 000 евро. Всичко това благодарение на покупката от Forscope!

Министерство на транспорта и строителството на Словашката република спести 7700 евро, като закупи използван софтуер от Forscope. Придобиха четири продукта SharePoint Server 2019 и два продукта Exchange Server Standard 2019 на обща стойност 28 000 евро (в сравнение с 35 700 евро, които щяха да похарчат за нов софтуер).

Искате да постигнете по-добра оптимизация на разходите за софтуер? Свържете се с нас!

Не пропускайте възможността да надградите и да спестите разходи за софтуер. Свържете се с Forscope още днес, за да обсъдим възможностите и да намерим подходящото решение за вашата организация.


Запазване на тази статия като PDF

Вашият продукт беше добавен към количката