Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Краят на поддръжката на Windows Server 2012 наближава. Време да планирате надграждане!

  • Сравнение на продукти
  • Windows

15. 9. 2022

Съгласно политиката за жизнения цикъл на продукти на Microsoft Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2 ще се поддържат само до 10 октомври 2023 г. Това, разбира се, не означава, че софтуерът не може да се използва и след крайната дата за поддръжка, а само че Microsoft вече няма да е задължен да осигурява поддръжка на потребителите и че няма да има повече нови актуализации на Windows Server 2012.

Въпреки това, за да спазят най-новите политики за сигурност и да поддържат ИТ средата си в крак с новите функционалности и инструменти, много фирми ще решат да заменят Windows Server 2012 с по-нова версия на софтуера. Ако вашата фирма иска да надгради текущата си операционна система Windows Server 2012 до по-нова версия, сега е точният момент да планирате прехода и да осигурите доставките на всички необходими продукти.

Има няколко варианта, от които може да избирате. В зависимост от бюджета и очакваната продължителност на живота на ИТ средата вашата организация може да замени Windows Server 2012 със следните по-нови версии:

Windows Server 2016

Край на поддръжката: 12.01.2027 г.

Най-евтината поддържана версия на Windows Server, препоръчвана за фирми, които искат да удължат поддръжката на своята сървърна среда за още няколко години, без да се налагат големи разходи за софтуер и хардуер.

Windows Server 2019

Край на поддръжката: 09.01.2029 г.

Широко използвана, популярна версия на операционната система Windows Server; понастоящем предлага най-доброто съотношение между съвременни функции, сигурност и цена.

Windows Server 2022

Край на поддръжката: 14.10.2031 г.

Най-новата версия на сървърната операционна система на Microsoft. Предназначена на фирми и организации, които искат да включат хибридни сървърни среди с Microsoft Azure в своята ИТ структура.

Не сте сигурни коя версия да изберете? Разгледайте нашата таблица за сравнение на Windows Server или изтеглете официалното подробно сравнение (на англ. език): Windows Server 2022 comparison guide

Забележка: не се поддържа директно надграждане от Windows Server 2012 към Windows Server 2022. За да извършите прехода, трябва да следвате посочената последователност на инсталиране: 
Windows Server 2012 → Windows Server 2016 или Windows Server 2019 → Windows Server 2022

Възползвайте се от своите права за преминаване към по-стара версия

Всяка версия на Windows Server може да бъде понижена до няколко по-стари версии на софтуера. Това означава, че с Windows Server 2022 ви се предоставят и права за инсталиране и активиране на Windows Server 2019 и 2016. Това може да бъде чудесен начин да извлечете максимална полза от покупката си, тъй като можете да внедрите тази версия на софтуера, която е най-подходяща за текущите нужди на вашата фирма.

Как да намалите общите разходи за надграждане?

Излишният ви софтуер все още има стойност и може да донесе допълнителни приходи на фирмата ви. Ако го продадете на софтуерни брокери като Forscope, вашата организация може да намали общите разходи за придобиване на нов сървърен или друг софтуерен актив, да оптимизира разходите и да осигури допълнителни средства за бъдещи разноски. Спестете два пъти, като продадете своя Windows Server 2012 и закупите по-нов софтуер на Windows Server от нашия електронен магазин!

За повече информация относно нашата оферта за изкупуване на софтуер, моля, посетете нашата страница Продажба на софтуер.

Имате нужда от помощ при планирането на миграцията? Свържете се с нас за безплатна консултация!

Поради промени в лицензионната политика на производителя на софтуера преминаването от Windows Server 2012 към по-нова сървърна версия изисква внимателно планиране. Нашата фирма предоставя безплатни лицензионни консултации, така че ако искате да научите повече за възможните начини за надграждане на Windows Server 2012, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да ви помогнем и да ви посъветваме за най-подходящите продукти.


Запазване на тази статия като PDF

Вашият продукт беше добавен към количката