Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Office 2019 или Office 2021 – кой да изберете?

 • Microsoft
 • Office
 • Сравнение на продукти

1. 9. 2022

Фирмата ви има нужда от софтуер MS Office, но не сте сигурни дали да изберете най-новия Office 2021 или познатия и утвърден Office 2019? Подготвихме полезно сравнение на основните характеристики, за да ви помогнем да изберете софтуера, който е най-подходящ за нуждите на вашата организация.

Office 2019 спрямо Office 2021

Разгледайте следната таблица, за да видите сравнение на изданието Professional Plus (силно препоръчително за бизнес клиенти) на Office 2019 и Office 2021:

Кликнете върху черния триъгълник до всяко свойство за повече информация.
Свойство Office 2019 Professional Plus Office LTSC Professional Plus 2021
Приложения
За разлика от Office 2019 във версия 2021 е върнато приложението OneNote и е добавено едно добре познато и популярно приложение за съобщения – MS Teams.
Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business, Teams, OneNote
Езици
MS Office се предлага на много езици, официално поддържани от Microsoft.
еднакви и за двете версии: български, aнглийски, немски, френски, италиански, испански, руски и много други
Файлови формати
И с двата пакета на Office можете да записвате, отваряте, импортирате, експортирате и като цяло да управлявате файлове в едни и същи формати. Те също така осигуряват вградена поддръжка на най-често използваните външни формати.
еднакви и за двете версии: doc, docx, odt, rtf, pdf, xml, xls, csv, html, pps, ppsx и др.
Съвместимост с ОС
И двата пакета на Office са напълно съвместими с двете най-нови операционни системи на Windows, включително със сървърни решения.
еднаква и за двете версии: Windows 10, Windows 11, Windows Server 2019, Windows Server 2022
Край на поддръжката
Пакетът Office 2019 ще получава корекции на грешки и актуализации на защитата до октомври 2025 г. Office LTSC 2021 ще бъде поддържан само една година по-дълго – до октомври 2026 г.
oктомври 2025 г. oктомври 2026 г.

Какво е новото в Office 2021?

Разгледайте основните нови функции и подобрения:

 • MS TEAMS: включен чат клиент – най-новият пакет на Office включва приложението, така че не е нужно да го изтегляте от Microsoft Store.
  Важно
  : за да използвате бизнес версията на MS Teams се изисква закупуване на абонамент.
 • WORD: предсказване на текст – увеличава скоростта на писане, като дава предложения въз основа на първите няколко букви на думата, които потребителят въвежда.
 • EXCEL: динамични масиви – позволява получаване на масив от множество стойности с една формула; функция LET – ускорява писането на сложни формули чрез задаване на имена за резултати от изчисления.
 • POWERPOINT: нова и подобрена функция „Запис на слайдшоу“ – представящите вече могат да правят видеозапис на презентация на PowerPoint заедно с дикторския текст, времената на слайдовете, жестовете при ръкопис и движенията на показалеца.
 • OUTLOOK: автоматичен превод – превежда имейл съобщенията на повече от 70 езика директно в имейл клиента. Преводът се показва веднага до оригиналното съобщение в пощенската кутия.
 • Поддръжка на OpenDocument format (ODF) 1.3 – осигурява нови нива на съвместимост и достъп до много функции на ODF.
 • Визуално обновяване – осигурява по-актуален изглед и усещане на най-популярните приложения на Office, включително Word, Excel и PowerPoint.

Обобщение

В заключение, в Office 2021 има няколко подобрения, най-съществените от които вероятно са включването на приложението MS Teams в пакета и малко по-дълъг жизнен цикъл. В тази връзка може да разгледате следните варианти за вашата фирма:

Вариант А: Вземете Office 2021

Ако бизнесът ви се нуждае от някои от гореспоменатите нови функции, както и от MS Teams, или желаете допълнителната година поддръжка, най-логичното за фирмата ви е да закупи най-новия софтуер Microsoft Office.

Интересувате се от закупуване на пакет Office 2021?
Разгледайте нашата оферта в категорията Office 2021!
Вариант Б: Изберете Office 2019 вместо 2021

Ако бизнесът ви не се нуждае от новите функции, нито от MS Teams, просто няма смисъл да вземате най-новия пакет на MS Office – той има почти същите функции като Office 2019, но на по-висока цена.

Интересувате се от закупуване на пакет Office 2019?
Разгледайте нашата оферта в категорията Office 2019!
Вариант В: Вземете хибридно решение

Ако бизнесът ви се нуждае от MS Teams и някои от другите облачни услуги на Microsoft, както и от по-бюджетна цена, помислете дали да не инвестирате в хибридно решение: Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic!

 • Office 2019 Professional Plus – предоставя всички разширени функции на безсрочния продукт за корпоративна употреба, включително всички класически настолни приложения, централизирано внедряване, съвместимост с Remote Desktop Services.
 • Microsoft 365 Business Basic – добавя MS Teams, облачно хранилище, персонализиран имейл домейн и други към вашата ИТ инфраструктура.

Комбинацията от тези два продукта ще покрие нуждите на вашия бизнес подобно на плана Microsoft 365 Business Premium, като същевременно ще намали значително разходите ви за софтуер – разгледайте графиката за сравнение на общата цена за притежаване (TCO) по-долу, за да видите как това хибридно решение може да е от полза за вашия бизнес:

Сравнение на TCO за безсрочни, хибридни и абонаментни решения за период от 4 години:


Както пакетът Office 2021, така и хибридното решение стават по-евтини от абонаментния план за Microsoft 365 само след една година. Освен това хибридното решение има предимството, че първоначалната инвестиционна цена е по-ниска спрямо Office LTSC Professional Plus 2021, но реално то става по-скъпо след 2 години и половина. И накрая, пакетът Office 2019 е по-евтин от всички споменати по-горе опции още от самото начало.

Интересувате се от хибридно решение, но не сте сигурни кое от тях ще е оптимално за вашия бизнес? Свържете се с нас и ние ще ви помогнем да създадете най-подходящата комбинация от продукти!

Вашият продукт беше добавен към количката