Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Office 2021? По-добре изберете Office 2019 и спестете разходи!

 • Microsoft
 • Office
 • Сравнение на продукти

1. 11. 2021

Обмисляте закупуване на новоиздадения Office 2021? Силно ви препоръчваме вместо него да вземете Office 2019 – той включва почти същите функции, а като го купите като продукт тип използван софтуер, който предлагаме, можете да спестите до 70% от разходите!

Office 2019 спрямо Office 2021

Разгледайте следната таблица, за да видите сравнение на изданието Professional Plus (силно препоръчително за бизнес клиенти) на Office 2019 и Office 2021:

Кликнете върху черния триъгълник до всяко свойство за повече информация.
Свойство Office 2019 Professional Plus Office LTSC Professional Plus 2021
Приложения
За разлика от Office 2019 във версия 2021 е върнато приложението OneNote и е добавено едно добре познато и популярно приложение за съобщения – MS Teams.
Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business, Teams, OneNote
Езици
MS Office се предлага на много езици, официално поддържани от Microsoft.
еднакви и за двете версии: български, aнглийски, немски, френски, италиански, испански, руски и много други
Файлови формати
И с двата пакета на Office можете да записвате, отваряте, импортирате, експортирате и като цяло да управлявате файлове в едни и същи формати. Те също така осигуряват вградена поддръжка на най-често използваните външни формати.
еднакви и за двете версии: doc, docx, odt, rtf, pdf, xml, xls, csv, html, pps, ppsx и др.
Съвместимост с ОС
И двата пакета на Office са напълно съвместими с двете най-нови операционни системи на Windows, включително със сървърни решения.
еднаква и за двете версии: Windows 10, Windows 11, Windows Server 2019, Windows Server 2022
Край на поддръжката
Пакетът Office 2019 ще получава корекции на грешки и актуализации на защитата до октомври 2025 г. Office LTSC 2021 ще бъде поддържан само една година по-дълго – до октомври 2026 г.
oктомври 2025 г. oктомври 2026 г.

Какво е новото в Office 2021?

Разгледайте основните нови функции и подобрения:

 • MS TEAMS: включен чат клиент – най-новият пакет на Office включва приложението, така че не е нужно да го изтегляте от Microsoft Store.
  Важно
  : за да използвате бизнес версията на MS Teams се изисква закупуване на абонамент.
 • WORD: предсказване на текст – увеличава скоростта на писане, като дава предложения въз основа на първите няколко букви на думата, които потребителят въвежда.
 • EXCEL: динамични масиви – позволява получаване на масив от множество стойности с една формула; функция LET – ускорява писането на сложни формули чрез задаване на имена за резултати от изчисления.
 • POWERPOINT: нова и подобрена функция „Запис на слайдшоу“ – представящите вече могат да правят видеозапис на презентация на PowerPoint заедно с дикторския текст, времената на слайдовете, жестовете при ръкопис и движенията на показалеца.
 • OUTLOOK: автоматичен превод – превежда имейл съобщенията на повече от 70 езика директно в имейл клиента. Преводът се показва веднага до оригиналното съобщение в пощенската кутия.
 • Поддръжка на OpenDocument format (ODF) 1.3 – осигурява нови нива на съвместимост и достъп до много функции на ODF.
 • Визуално обновяване – осигурява по-актуален изглед и усещане на най-популярните приложения на Office, включително Word, Excel и PowerPoint.

Обобщение

В крайна сметка Office 2021 предлага само няколко нови функции и подобрения, които вече бяха налични в абонаментните планове за Microsoft 365. Единственото му голямо предимство пред Office 2019 е включването на приложението MS Teams. Ето защо предлагаме следните решения за намаляване на разходите:

Вариант А: Изберете Office 2019 вместо 2021

Ако бизнесът ви не се нуждае  от MS Teams, просто няма смисъл да вземате най-новия пакет на MS Office – той има почти същите функции като Office 2019, само че на по-висока цена.

Интересувате се от закупуване на пакет Office 2019?
Разгледайте нашата оферта в категорията Office 2019!
Вариант Б: Вземете хибридно решение

Ако бизнесът ви се нуждае  от MS Teams и някоя от другите облачни услуги на Microsoft, вместо да взимате Office 2021, помислете дали да не инвестирате в хибридно решение: Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic!

 • Office 2019 Professional Plus – предоставя всички разширени функции на безсрочния продукт за корпоративна употреба, включително всички класически настолни приложения, централизирано внедряване, съвместимост с Remote Desktop Services.
 • Microsoft 365 Business Basic – добавя MS Teams, облачно хранилище, персонализиран имейл домейн и други към вашата ИТ инфраструктура.

Комбинацията от тези два продукта ще покрие нуждите на вашия бизнес подобно на плана Microsoft 365 Business Premium, като същевременно ще намали значително разходите ви за софтуер – разгледайте графиката за сравнение на общата цена за притежаване (TCO) по-долу, за да видите колко бързо това хибридно решение може да стане полезно за вашия бизнес:

Сравнение на TCO между безсрочно, хибридно и абонаментно решение за 5 години:

Хибридното решение се превръща в по-евтиното решение след по-малко от година и половина при сравнение с абонаментния план за Microsoft 365 – колкото по-дълго го използвате, толкова повече пари спестява вашата фирма!

Интересувате се от хибридно решение, но не сте сигурни кое е подходящо за вас? Свържете се с нас и ние ще ви помогнем да вземете решение!

Вашият продукт беше добавен към количката