Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Office 2019, Microsoft 365, или и двете? Научете кое е най-подходящо за вас

Microsoft Office е най-разпространеният и добре познат софтуер за продуктивност за бизнеса, независимо от бранша. С течение на времето Microsoft разработи множество версии, издания и канали за разпространение, насочени към разнообразните нужди на своите клиенти.

Въвеждането на лицензионния модел Софтуера като услуга (SaaS)  под формата на Office 365 (преименуван на Microsoft 365 през 2020 г.) добави допълнително объркване към и без това озадачаващата оферта от офис продукти. В резултат на това в днешно време един от първите въпроси при закупуването на Office е: абонамент или вечен (доживотен) лиценз?

Нека да разгледаме разликите, предимствата и недостатъците на Office 2019 и Microsoft 365, за да получим представа за възможностите.

Основни разлики между Office 2019 и Microsoft 365

Разделихме сравнението на тези два продукта в няколко теми, така че по-лесно да намерите и разгледате областта, която за вас е ключова за взимане на решение.

Приложения за производителност

Всички бизнес издания на Office 2019 и Microsoft 365 включват класическите основни приложения: Word, Excel, PowerPoint, Outlook; единственото изключение е Microsoft 365 Business Basic, който предлага само уеб версии на приложенията с ограничени функции. По-специализираните програми Publisher и Access (съвместими само с Windows) са налични в разширените издания, които също така предоставят инструменти за комуникация и сътрудничество – съответно Skype for Business в Office 2019 и Microsoft Teams в Microsoft 365.

Убедително предимство на Microsoft 365 може да бъде възможността да използвате SharePoint и Exchange директно като част от абонамента – собствениците на пакета Office 2019 ще трябва да ги купуват отделно.

Плащане и собственост

Office 2019 е вечен лиценз: състои се от еднократна покупка – веднъж закупен, няма дата на изтичане; лицензът е постоянен и софтуерът може да бъде активиран и законно използван практически завинаги. В този смисъл, той е подобен на класическата дефиниция за собственост.

Microsoft 365 е абонаментна услуга: състои се от месечни или годишни плащания – лицензът има дата на изтичане и трябва да се подновява редовно, в противен случай софтуерът изобщо не може да се използва. В този смисъл, той е подобен на отдаването под наем.

Разработване и нови версии

Office 2019 се основава на традиционното разработване на продукти: получава редовни ъпдейти за сигурност и корекции на грешки, но няма съществени промени във функционалността след покупката – софтуерът остава общо взето непроменен с течение на времето.

Microsoft 365 се основава на текущата тенденция на постоянни подобрения: освен ъпдейти за сигурност и корекции на грешки, получава нови функции поне два пъти годишно – софтуерът се развива с течение на времето.

Постепенното, но постоянно добавяне на функции към Microsoft 365 в крайна сметка ще доведе до това той да се различава значително от Office 2019. Това означава, че в крайна сметка ще трябва да бъде издадена по-нова версия на постоянния пакет, която да съдържа същите функции, които Microsoft 365 е получил през годините.

Обобщение на плюсовете и минусите

За по-подробен и конкретен пример подготвихме сравнение между Office 2019 Professional Plus и Microsoft 365 Business Standard в таблицата по-долу.

В следващата графика можете да видите цената на двата продукта за период от 5 години.

* Обща цена на собственост

От една страна, Office 2019 Professional Plus ще стане по-евтиното решение след по-малко от 2 години. От друга страна, много съвременни фирми разчитат в голяма степен на съхранение в облака и свързаните с това услуги, които могат да бъдат предоставени от абонамент за Microsoft 365.

При вземането на решение основните фактори, които трябва да се имат предвид, са сложността и продължителността на проекта, изискващ Office, както и дали облачните услуги са необходими или не. Всеки модел на лицензиране може да бъде правилният избор за вас, а в някои случаи дори може да се окаже комбинация от двата!

В следващата част на тази статия сме подготвили три решения за често срещани ситуации, с които много хора се сблъскват при взимането на решение – кликнете върху оранжевия бутон по-долу, за да продължите да четете.

Нашите решения за вашия бизнес

Подготвихме три решения за най-често срещаните ситуации, пред които се изправят много фирми при закупуването на Office.

Вашият бизнес има ли нужда от:

1. Традиционните приложения за продуктивност на Office за настолни компютри  – без изискване за облачни услуги, персонализиран имейл домейн или разширени опции за сътрудничество (например, когато компанията вече има такива от друг източник).

В този случай можете уверено да разчитате на:

Office 2019 Professional Plus
цифров лиценз
Office 2019 Standard
цифров лиценз

 

Търсите постоянен лиценз за Office с почти същите възможности, но също така съвместим с Windows 7 или 8? Вижте нашата оферта за Office 2016!


2. Основните приложения за продуктивност на Office за настолни компютри, обогатени с място за съхранение в облака и персонализиран имейл домейн
  – но без необходимост от постоянни надстройки на настолните приложения.

В такива ситуации най-доброто решение е да комбинирате постоянен лиценз, който да служи като основния ви Office, с лиценз-абонамент като спомагащ софтуер с цел получаване само на необходимите предимства. Предлагаме следните рентабилни пакети:

Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic
цифрови лицензи
Office 2019 Standard + Microsoft 365 Business Basic
цифрови лицензи

 

3. Пълната гама от възможности на Microsoft Office  – включително персонализиран имейл домейн, място за съхранение в облака, гъвкавост по отношение на брой устройства и операционни системи и много други.

Ако предпочитате пълния набор от гъвкави възможности, които Microsoft 365 може да предложи, препоръчваме:

Microsoft 365 Business Standard
цифров лиценз
Microsoft 365 Business Premium
цифров лиценз

 

Обща стойност на собствеността на трите предложения за период от 7 години

За по-малко от две години първоначалната инвестиция в Office 2019 Professional Plus се изплаща.

За фирми, които се нуждаят от място за съхранение в облака и имейл домейн в допълнение към основните приложения на Office, комбинацията от Office 2019 и Microsoft 365 Business Basic става изключително полезна в началото на третата година.

А ако вашият бизнес разчита на най-новите актуализации на Microsoft, препоръчваме да преминете към Microsoft 365 Business Standard или Premium.

Търсите персонализирано решение или консултация?

Ще се радваме да помогнем! Свържете се с нас чрез данните за контакт по-долу:

 

Вашият продукт беше добавен към количката

    Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите