Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Game Bar в Windows 10 ще има Spotify, чат и други вълнуващи нови опции

Microsoft обяви най-новите функции на Game Bar в бета тестовете – и звучи страхотно! Нека разгледаме какво може да очаквате и как да тествате новите допълнения, без да е необходимо да чакате за официалното издание.

Какво представлява Game Bar в Windows 10?

Game Bar се извежда на екран, чрез натискане на клавиша Windows и буквата G на клавиатурата и се появява като малък прозорец. Той ви позволява да контролирате определени инструменти и приложения, без да е необходимо да напускате играта си. Наскоро бяха добавени нови функции, които са много полезни, ако обичате да слушате музика, докато побеждавате враговете си по време на игра!

Подобрете гейминг изживяването си с джаджите за Spotify, галерия и социалните медии.

Какво точно можете да очаквате от новите функции?

Слушайте саунтрака на играта със Spotify

Без повече alt-tabbing, за да пропуснете песен или да заредите нов плейлист! Ако музиката е важна част от вашето игрално изживяване, ще ви хареса фактът, че може да изберете плейлист, да пуснете песен или да контролирате силата на звука, без изобщо да излизате от играта. Просто се уверете, че имате приложението за Spotify инсталирано на компютъра си. Ако не, влезте в Microsoft store, за да може да изпробвате новата функция. След това може да започнете да създавате специални плейлисти за любимите си игри, които ще слушате, докато играете!

Покажете постиженията си в играта като мемета

Възможността да се правят скрийншоти от играта ви вече присъства в Game Bar, но с новото подобрение ще може да създавате и мемета от вашите скрийншоти! Просто добавете текст върху вашата снимка или видео в галерията на Game Bar и споделете големите си победи в Twitter.

Свържете се с приятелите си, чрез опцията за социални медии

Вградената в Xbox социална платформа за геймъри ще ви позволи да се свържете с приятелите си бързо и удобно. Може не само да изпратите бързо текстово съобщение или гласов чат, а също може да видите какви игри играят вашите приятели.


Всички горепосочени функции идват под формата на удобни и лесни за персонализиране джаджи, които могат да бъдат пригодени и местени, точно както ви харесва. Те са резултат от инициативата, задвижена от общността на Insider Hub – една от кампаниите за идеи на Майкрософт – целяща подобряване изживяването на потребителите с помощ от общността на самите играчи.

Как да тествате новите функции

Ако искате да опитате всички нови функции, ще трябва да станете бета-тестер, чрез Insider Hub. Следвайте указанията по-долу, за да получите достъп до бета версията и да се насладите на всичко, което предлага:

  1. Отидете в старт менюто и напишете "Xbox Insider Hub".
  2. Стартирайте приложението или го изтеглете от Microsoft Store, ако все още го нямате на компютъра си.
  3. Влезте в профила си в Microsoft, ако нямате такъв, трябва да си създадете.
  4. Ще бъдете помолени да се присъедините към програмата Xbox Insider.
  5. След като се присъедините, отидете в Insider Content в горната лява част на прозореца на приложението, под иконата на менюто.
  6. Изберете Windows Gaming и ще може да използвате новата бета версия.
  7. Натиснете Win + G на клавиатурата, за да отворите лентата на играта и тествайте новите функции сами!

Бележка: Вашият Windows 10 трябва да бъде актуализиран до Windows 10 # 17763 или по-нова версия, което означава, че ъпдейтите от октомври 2018 вече трябва да са инсталирани на вашия компютър.

Xbox Insider Hub в Microsoft Store

Началният екран на Xbox Insider Hub

Присъединете се към Insider

Отидете на съдържанието на Insider

 

 Все още нямате Windows 10? Вземете го от нашия електронен магазин на цени от 129 лв.

Вашият продукт беше добавен към количката

    Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите